FAQ’s

Ik ben ingepland om te fluiten, maar ik kan niet. Kan ik zomaar met iemand ruilen?
– Ja, dat kan. Je logt namelijk in met je eigen scheidsrechtersnummer. Als je niet kunt fluiten, zorg je zelf voor vervanging. Hij/zij zal na het fluiten met zijn/haar eigen scheidsrechternummer inloggen in combinatie met de verificatie code van de coach. Geef wel aan zowel de scheidsrechtercomm. en het secretariaat door met wie je hebt geruild! Dit moeten wij namelijk wel verwerken in ons systeem.

Wat moet ik doen als ik als scheidsrechter op het veld mijn kaartnummer niet meer weet?
– Zorg altijd dat je je kaartnummer bij de hand hebt!! Mocht het je toch overkomen dat je dit nummer kwijt bent, dan kun je binnenkort via een lijst, die in het clubhuis komt te hangen, jouw kaartnummer alsnog opzoeken. Let op, maak geen misbruik van deze lijst. Bewust een verkeerd kaartnummer invoeren staat gelijk als het plegen van fraude, wat door de KNHB met zeer hoge boetes wordt bestraft.

Moet ik als coach bij uitwedstrijden ook inloggen in DWF?
– Ja, na de wedstrijd ga je gezamenlijk met de coach van het ontvangend team en de beide scheidsrechters de uitslag digitaal verwerken. Eerst zullen de twee scheidsrechters hun gegevens invoeren en daarna de coach van het team die op dat moment thuis speeld. U als coach van het uit speldende team logt als laatste in via (www.mhccoevorden.com en klik vervolgens op de LISA link geheel rechts of www.mhccoevorden.com/formulier)